Couth

Nålprägling och ritsning

Couth som funnits sedan 1954, är ett företag från Spanien som specialiserar sig på industriell märkning och spårbarhet inom lösningar som nålprägling och ritsning. 

Professionella maskiner för märkning på metall med tekniken nålprägling eller ritsning. Teknikerna används främst vid metallmärkning, men passar också flera andra underlag där beständig märkning krävs.

Nålprägling är en teknik som innebär att en nål, med extremt hög hastighet, knackar med hjälp av tryckluft in önskad information i underlaget. Detta ger en tydlig och beständig märkning.

Ritsning innebär, till skillnad från nålprägling att nålen ritsar in önskad information i underlaget. Detta ger en tystare process än nålprägling och ger en fin, elegant och skarp djupgående märkning. Om du är intresserad av ritsning – kontakta oss!

Bänkmodeller

Vi erbjuder ett brett utbud av snabba, stabila och robusta bänkmodeller för nålprägling avsedda för stationär användning. 

Bänkmodellerna har precisionsstativ och finns för olika storlekar av märkytor. 

Inbyggnadsmodeller

Nålpräglingsmaskiner av inbyggnadsmodell används i produktionsanläggningar och fungerar för märkning i alla positioner.

Dessa nålpräglingsmaskiner är kompakta och används framförallt på metall, men även på andra underlag som plast, trä mm. Den robusta konstruktionen ger minimalt underhåll.

Kombi bänk / portabel

Kombinerade nålpräglingsmaskiner för ökad flexibilitet! Dessa enheter kan användas både som bänkmodell och som portabel enhet.

P+N-serien från Couth är en flexibel nålpräglare för dig som behöver både en portabel och bänkfast enhet. Enheterna är lätta, ergonomiska och små i handhållet läge. Designade för att märka på alla positioner och i alla miljöer. 

Portabel

Handhållna nålpräglingsmaskiner ger dig robusta, snabba och smidiga enheter för djup märkning med högsta precision. 

Dessa enheter kan användas på de flesta underlag där en beständig märkning krävs, som trä, plast, metall eller papper.