Pryor Marking Technology

Ståltyper och Handstansar

Pryor Marking Technology är ett industriellt gravyrföretag från England med erfarenhet av alla typer av industriella gravyrer.

Vi har valt att sälja alla ståltyper och handstansar från Pryor eftersom de har den högsta kvalitén som erbjuds på den globala marknaden.

Att stansa in ett nummer eller namn är en naturlig del för alla verkstäder som har någon typ av tillverkning. Med detta sagt kan man se ett mycket stort antal potentiella kunder för Pryors sortiment. Vi har valt att presentera hela produktprogrammet i vår webbshop för att det ska vara lätt att hitt och beställa just den typhöjd och antal tecken som efterfrågas.

Efter många års säljarbete kan vi stolt konstatera att Pryors varumärke är väl känt i den Svenska verkstadsindustrin via Nermans Märksystem.

Om du behöver stansa in någon information i din produkt kan vi leverera stålstansar till högsta kvalité!

Ståltyper

Ståltyper är verktygskromstål som används för manuell eller maskinell prägling. Härdat enligt exakta värden för lång livslängd och hög säkerhet. 

Finns i millimeter-mått (Eurotype) eller tum-mått (Ståltyper).

Handstansar

Stålstämplar, eller handstansar som de också kallas används för manuell användning tillsammans med hammare. Du använder helt enkelt stansen och knackar in märkningen i underlaget du vill märka på. 

Lämplig för märkning av alla metaller, men även till flera sorters plast. Tillverkade enligt kvalitetsstandarden BS5750/ISO9002 och är kvalitetskontrollerat verktygskromstål. Härdad enligt exakta värden för lång livslängd och högsta säkerhet. 

Finns som siffersats eller bokstavssats. 

Nummerpräglingsverk

Nummerpräglingsverk är lämplig för både manuell och maskinell användning. Enkel att använda och passar alla metaller, men även flertalet plaster. 

Manuell frammatning av märkhjulen.