Märkning på Metall

Specialisten på märkning sedan 1921

Behöver du märka på metall?

Hos oss kan du få hjälp med att välja rätt produkt för märkning på metall. Här hittar du både permanent och mer flexibel metallmärkning.

Vi erbjuder en stor variation av tekniker som underlättar för produktmärkning, spårbarhet och identifiering av metall. Med vår erfarenhet och kunskap tar vi tillsammans fram den lösning som passar bäst för dig.

Nålprägling – COUTH®

Här hittar du professionella maskiner för metallmärkning med nålprägling med hög precision. Modeller som  bänk-, inbyggnads-, portabla och kombinationsmodeller. Nålprägling är en teknik som används för märkning främst på metall, men passar även de flesta andra material som kräver en beständig märkning.

 

 

Domino C-series
Tocho Patmark - En mobil, handhållen och batteridriven nålpräglingsmaskin

Nålprägling – Tocho Patmark

Tocho Marking Systems grundades 1919 i Tokyo. 2018 lanserar man Patmark, som är en handhållen, mobil och batteridriven nålpräglingsmaskin som är unik för marknaden. Detta ger en helt ny mobilitet för industriella företag i behov av märkning på språng utan närhet till nätström.

 

Handjet EBS-260

Bläckstråleskrivare (CIJ) – BestCode

BestCode är en amerikansk tillverkare av skrivare, tillbehör och bläck som har sitt fokus på användarvänlighet, problemfritt handhavande, driftsäkerhet och kostnadseffektivitet. Passar perfekt vid krav på höga hastigheter och kontaktlös märkning. Skrivaren använder en väl beprövad teknik.

Laser – Macsa ID – iLaserbox

iLaserBox från Macsa ID – kompakt laserstation för lågvolymsmärkningar på exempelvis Metall.

Tack vare Macas mjukvara blir kodning och märkning både exakt och enkel för både texter, streckkoder och andra grafiska filer.

I.P Printing Jet-Pen Punktmärkare

Jet Pen punktmärkare – I.P Printing

Lämplig för märkning av kontrollpunkter eller linjer.
Bläcket finns i flera kulörer och kvalitéer.

Jet-Pen punktmärkare – ett färgmärkningssystem för industriapplikationer bl.a. kvalitetskontroll, felmarkering, färgplombering, längdmarkering, kapningslinjer, mm.

Märkning på metall

Utöver ovan teknik har vi också ett brett utbud av olika tekniker för märkning på metall.

Handjet EBS-260

EBS -260

Med en fördubblad utskriftshöjd till max 56 mm (32 punkter) skriver EBS-260 texter, piktogram, streckkoder och logotyper med bästa möjliga kvalitet för en mobil skrivare.

 

Pryor Ståltyper

Eurotype ståltyper

Ståltyper för manuell eller maskinell prägling.
Typernas storlek är baserat på millimetermått.

I.P Printing Jet-Pen Punktmärkare

Markal SC.800 Acid Pen

Markal SC.800 för etsning på metall.

Kortho Hot Quick Coder

Kortho Hot Quick Coder

Stämpelmaskin där färgen fäster på alla material. På det unikt fjädrande tryckhuvudet finns plats för maximalt tre raders text.

DM3 Direkttrycksmaskin

Pryor ståltyper

Ståltyper för manuell eller maskinell prägling.
Typernas storlek är baserat på tummått.